Dijital Sergi - Atatürk Üniversitesi
Detaylar

BARINAKTAN SANATA-ÇOCUK GÖZÜYLE HAYVAN SEVGİSİ

RESİM SERGİSİ “BARINAKTAN SANATA-ÇOCUK GÖZÜYLE HAYVAN SEVGİSİ” Küratör: Doç. Dr. Cemile Didem ÖZIŞIK Bu sergideki 27 resim, Atatürk Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projesi olarak “Hayvan Sevgisini Resimle İfade Ediyorum” projesi kapsamında, çocukların sokak hayvanlarına karşı duyarlılığının geliştirilmesi ve farkındalığının oluşturulması amacıyla Sabancı İlköğretim Okulu 2-C sınıfı öğrencileri ile gerçekleştirilmiştir. Çocukların hayvanlarla olan sağlıklı etkileşimleri sosyal ve duygusal açıdan çevreye duyarlılık ve empati yeteneklerini geliştirmede önemli katkı sağlamaktadır. Bu çalışma ile insanlara muhtaç canlılar olarak sokak hayvanlarına karşı yaşayarak öğrenme yöntemi olan Montessori yöntemi ile çocuklara sosyal sorumluluk bilinci kazandırmak amaçlanmıştır. Öncelikle Hayvan Barınağı gezisi ile barınaktaki sokak hayvanları hakkında bilgi verilmiş ve fotoğraflar çekilmiş, sonrasında Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde atölye ortamında fotoğraflardan yararlanılarak resim çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Hayvanlara karşı şiddetin giderek arttığı bir dönemde, çocuklara; tüm hayvanların 2004 yılında yürürlüğe giren 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre yaşam hakkına sahip olduğu, hayvan bakımevlerinin görevinin sokak hayvanlarını kısırlaştırmak, aşılamak ve rehabilite etmek olduğu ve tüm insanların bakımevlerinde ya da sokakta yaşayan hayvanlardan sorumlu olduğu bilinci aşılanmaya çalışılmıştır.

Güzel Sanatlar Fakültesi

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

Fakülte Sergisi

Sergi ile ilgili eposta gönder